Aankoop

Aankoopbegeleiding in 5 stappen

Stap 1

Het intakegesprek

Tijdens ons intakegesprek staan we uitgebreid stil bij wat voor woning je zoekt en wat Amsterdam zoal te bieden heeft. Op basis van je budget geven wij een realistisch beeld in hoeverre jouw wensen haalbaar zijn. Daarna stellen we een zoekprofiel op en word je aankoopklant bij ons. Het is belangrijk dat jouw financiële situatie duidelijk is voor het intakegesprek. De hypotheek kunnen wij niet voor je regelen, maar onze collega’s van De Hypotheekshop helpen je daar graag bij.

Stap 2

Het zoekproces

Als geregistreerde zoeker ontvang je zo snel mogelijk (realtime) het nieuwste en het gewijzigde huizenaanbod. Gedurende het zoekproces word je persoonlijk begeleid door één van onze gekwalificeerde makelaars. Er zal altijd een makelaar met je meegaan naar de bezichtiging om je te adviseren over de betreffende woning (onderhoud, financiën VVE, erfpachtsituatie, reële waarde) en de buurt.

Stap 3

De onderhandelingen

Eenmaal je droomhuis gevonden, breekt er een spannende tijd aan; de periode van onderhandelingen en bieden. Wij adviseren je over een realistisch bod en over de beste onderhandelingsstrategie. We houden je bij elke stap op de hoogte. Ons doel is dat je de beste woning tegen de laagste prijs en gunstigste voorwaarden koopt.

Stap 4

De koopakte

Als de onderhandelingen zijn afgerond, wordt de koopakte opgesteld door de notaris. Wij nemen deze samen met je door zodat je precies weet wat je ondertekent en gaan met je mee naar de koopakte afspraak. Hierna breekt de tijd aan om de financiering te regelen. Zodra je akkoord hebt gekregen op je hypotheekaanvraag, is je aankoop definitief.

Stap 5

De overdracht

Op de afgesproken leveringsdatum gaan we samen naar de woning voor de eindinspectie en aansluitend naar de notaris om de leveringsakte (en eventueel hypotheekakte) te tekenen. Dit is het feestelijke moment waarop je de sleutels van je nieuwe huis krijgt en de champagne open getrokken kan worden!

Maak een vrijblijvende afspraak bij Pappie & van der Zee

Wij helpen jou graag bij het vinden van jouw droomwoning in Amsterdam. Bezoek ons kantoor, de koffie staat klaar!

Contact

Contact