Amsterdam-Oost

Aan de Oostelijke kant van de stad ligt een wijk vol leven, diversiteit en geschiedenis. De plek waar de stad haar verleden omarmt terwijl ze zich klaarmaakt voor een stralende toekomst. We nemen je mee door Amsterdam-Oost, waar we je vertellen over de meest karakteristieke buurten.

Ons woningaanbod

Verschillende buurten van Amsterdam-Oost

Weesperzijde

Onze tocht begint aan de Weesperzijde. Deze buurt langs de oevers van de Amstel biedt een spectaculair uitzicht op de bekende rivier waar de stad haar naam aan ontleent. Aan de Weesperzijde staan prachtige panden, maar ook in de zijstraten zijn echte parels te vinden.

Oosterparkbuurt

Lopend naar het oosten komen we in de Oosterparkbuurt, een buurt die wordt gekenmerkt door groene oases en historische architectuur. Het Oosterpark zelf is een rustige plek waar je de stadse drukte even kunt ontvluchten. Door de statige herenhuizen is de sfeer uit de 19e-eeuw nog zichtbaar aanwezig.

Dapperbuurt

Een bekend fenomeen in de kleurrijke Dapperbuurt is de Dappermarkt. Terwijl je langs de marktkramen loopt, word je omringd door de geuren van verse kruiden, exotische specerijen en smakelijke lekkernijen van over de hele wereld. In de Dapperbuurt vind je verbouwde appartementen in klassieke panden maar ook praktische ‘nieuwbouw’ woningen uit de jaren 80 of later.

Indische buurt

Vervolgens duiken we in de rijke geschiedenis van de Indische Buurt, een wijk die zijn naam ontleent aan de Nederlandse banden met voormalig Nederlands-Indië. Hier ontdek je diverse culturen, gevarieerde eetgelegenheden en lokale kunst die het verhaal van deze wijk tot leven brengt. De Indische Buurt toont de multiculturele diversiteit van Amsterdam op zijn best. Veel jonge mensen wisten deze wijk de afgelopen jaren te vinden en hebben een fijn leven opgebouwd in deze sprankelende buurt.

Oostelijk Havengebied

Grenzend aan de Indische Buurt bereiken we het Oostelijk Havengebied. Dit deel van de stad, ook wel Zeeburg genoemd, bestond ooit uit zee en havengebied. De haven is in gebruik geweest tot de jaren 70. Hier vind je momenteel moderne architectuur en een bruisend stadsleven. Zeeburg is het bewijs van Amsterdam's vermogen om te veranderen en te evolueren met de tijd, terwijl het toch zijn historische wortels behoudt.

Transvaalbuurt

Deze Transvaalbuurt, genoemd naar de Zuid-Afrikaanse regio Transvaal, heeft een rijke geschiedenis en een uniek eigen karakter. In deze buurt vind je levendige straten met een mix aan architectuur. Maar wat deze buurt echt bijzonder maakt, is de gemeenschap. Bewoners zijn trots op hun wijk en er is een sterke sociale band, wat zich vertaalt in lokale initiatieven en evenementen die de buurt verrijken.

Oostpoort

Een korte wandeling brengt ons bij Oostpoort, een van de opwindendste ontwikkelingen in Amsterdam-Oost. Oostpoort is een levendig stadsdeel waar oud en nieuw samenkomen. Deze dynamische locatie, vroeger een industrieel gebied, is omgetoverd tot een modern en veelzijdig winkel- en woongebied. In Oostpoort vind je hippe boetieks, gezellige cafés en een scala aan restaurants waar je kunt genieten van diverse culinaire hoogstandjes. Het moderne stadsontwerp en de aangename openbare ruimtes maken het tot een populaire plek voor zowel bewoners als bezoekers. Hier wordt de wisselwerking tussen stedelijke vernieuwing en behoud van de lokale cultuur prachtig weerspiegeld.

Maak een vrijblijvende afspraak bij Pappie & van der Zee

Wij helpen jou graag bij het vinden van jouw droomwoning in Amsterdam. Bezoek ons kantoor, de koffie staat klaar!

Contact

Contact